Osteopatiens historikk

Osteopati verktoyOsteopatien ble utviklet på midten av 1800-tallet i USA av ingeniøren, legen og kirurgen Andrew Taylor Still (1828-1917).Selv om han var lege, fikk han merke at den tradisjonelle medisin kom til kort da tre av hans barn døde av hjernehinne-betennelse i 1864.Doktor Still vendte da sine tanker mot problemer ved helse og sykdom og utviklet en behandlingsmetode som gikk ut på å undersøke pasienten for å finne tegn på forandringer i menneskets struktur og funksjon (mekanikk), og han utformet en lang rekke manuelle behandlingsteknikker.Dette begrenset seg først til bein- skelett og muskelsystemet som påvirket nervesystemet.Han ble etter hvert kjent som "lynets- bonebreaker"(manipulasjon av ryggsøylen).Siden forsket han på sirkulasjonssystemet- lympfebanen med immunsystemet med blodsirkulasjon og satte lys på kroppens eget apotek for selvhelbredelseI 1892 ble den første American School of Osteopathy grunnlagt i Kirksville , Missouri og i 1917 ble den første British School of Osteopathy startet i England. Fra England har osteopatien spredt seg i Europa og kom til Norge tidlig på 1990-tallet.I norge er osteopati til dags dato enet deltidsstudium på ca 2500 timer. Alle har bakgrunn som fysioterapeuter eller leger. 

Osteopati er anerkjent som den første til å sette manuelle behandlingsteknikker inn i et lærbart system og i USA er osteopati i dag en spesialutdannelse innen medisin.

Hans nye retning ble kalt Osteopati (Osteon = bein , pati = sykdom  på Gresk)Jeg er medlem av NOF (Norsk Osteopati Forbund).